Centrul Social, Fundaţia Est Europa, Oradea - România

Centrul de zi pentru copii

Centrul de zi a luat ființă în anul 2003, datorită faptului că mulți dintre copiii care au frecventat grădinița noastră aveau nevoie de ajutor și la școală, pentru că părinții nu-i puteau ajuta, fiind analfabeți sau neavând cunoștințele necesare. Centrul este acreditat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.
Pe parcursul anilor, numărul copiilor care frecventau centrul a crescut, în anul 2016 având înscriși 24 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Acești copii frecventează diferite şcoli din Oradea.
În afara activităților educative, desfășurăm diferite activități recreative, religioase și informale, care sunt foarte importante pentru copiii noștri.
Şcolarii beneficiază de o masă caldă gratuită zilnic, îmbrăcăminte și încălțăminte ocazional, precum și de diverse cadouri, cu ocazia sărbătorilor de iarnă și pascale. De asemenea, la fiecare început de an școlar, copiii primesc rechizitele necesare pentru școală, precum și un echipament sportiv (trening și pantofi sport). Copiii au primit sprijin financiar și pentru achiziționarea caietelor și culegerilor speciale, necesare la școală, precum și la cumpărarea uniformelor școlare. Câțiva dintre acești copii beneficiază și de abonamente pentru mijloacele de transport în comun, datorită unui sponsor din Olanda.

De asemenea, în cadrul Centrului de zi desfășurăm diferite activități cu părinții copiilor. Astfel, o dată pe săptămână 4-5 părinți ai copiilor din programe vin la fundație, prin rotație, unde, cu ajutorul unui voluntar, desfășoară activități religioase, educative și recreative.

În limita posibilităților, copiii care se îmbolnăvesc beneficiază de ajutor la cumpărarea medicamentelor prescrise de medici.
De asemenea, părinții sunt sprijiniți în obținerea sau întocmirea diverselor documente, atât financiar, cât și juridic.

Programul Centrului de zi este de la ora 1330-1600.