Centrul Social, Fundaţia Est Europa, Oradea - România

Grădinița cu Program Normal "Lumina"

Beneficiarii grădiniței sunt copii proveniţi din familii defavorizate, din familii în care unul dintre părinţi provine de la casa de copii sau din familii de romi.


Copiii sunt selectaţi în funcţie de nevoile materiale și financiare. Selecţia se face în urma cererii depuse de părinţii lor şi în funcţie de locurile disponibile.

Grădiniţa este în totalitate gratuită, nu se percepe nicio taxă, iar rechizitele şi baza materială sunt asigurate de fundaţie, prin sponsorizările obținute din Olanda.

Copiii beneficiază de o masă caldă gratuită. Ocazional, acești copii beneficiază de îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi de diverse cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a celor pascale.

De asemenea, la fiecare început de an școlar, copiii primesc de la fundație treninguri sport. În limita posibilităților, copiii care se îmbolnăvesc, beneficiază de ajutor la cumpărarea medicamentelor prescrise de medici.

De asemenea, părinții sunt sprijiniți în obținerea sau întocmirea diverselor documente, atât financiar, cât și juridic. Programul grădiniței este de la ora 7:45-13:00.

De educația copiilor de la grădiniță se ocupă Alina, educatoarea, și este ajutată de Viorica, îngrijitoarea de copii.