Centrul Social, Fundaţia Est Europa, Oradea - România

Poveşti de familie.

Povestea lui Kovacs Florin și Ana
Familia lui Kovacs Florin este constituită din 5 persoane: tata (Florin), mama (Ana) și 3 fete (Crystten, Andra și Debora).
În prezent familia locuiește într-o locuință socială formată din 2 camere. Această locuință este un răspuns la îndelungi rugăciuni. În urmă cu un an, familia locuia într-o locuință socială formată dintr-o singură cameră. Aceste condiții erau dificile pentru familie deoarece în aceași cameră în care locuiau și găteau, baia era comună cu alte familii. Pentru familie aceste condiții erau destul de grele. Florin și Ana împreună cu biserica au început să se roage ca Dumnezeu să le dea o locuință mai mare. În același timp, în luna august Dumnezeu a binecuvântat familia cu o fetiță frumoasă, sănătoasă și plină de viață.
Dumnezeu a văzut dorința familiei de a avea o locuință mai mare, mai ales acum când familia se bucură de noul membru al familiei, Debora.
Familia participă la activitățile desfășurate la sediul Centrului Social "Casa Lumina", în cadrul grădiniței, la programul Mama si Copilul, în cadrul bisericii. Florin slujește în cadrul bisericii fiind liderul de închinare, el este implicat în slujirea din biserică și din afara bisericii, ajutându-l pe pastorul Cristian în tot felul de activități sociale și bisericești.
Ana are 5 fete dintr-o căsnicie anterioară, iar împreună cu Florin o au pe micuța Debora.
Înainte de a se căsători cu Florin, Ana a mai fost căsătorită, dar datorită faptului că soțul a abuzat 3 dintre fetele Anei, a ajuns la închisoare și au divorțat. În urma acestui fapt, cele 3 fete au ajuns într-un centru social de protecție a copiilor.
Datorită situației stabile din familie, pe care o are în momentul de față, mama a reluat legătura cu fetele. Căsătoria celor doi și relația strânsă cu Dumnezeu a adus un echilibru familiei, echilibru după care tânjeau ambii părinți.
Florin nu poate să lucreze, din cauza unor probleme de sănătate pe care le are. Ana a lucrat, dar momentan este în concediu de creștere a copilului. Statul român le oferă posibilitatea mămicilor să rămână acasă timp de 2 ani. Veniturile familiei sunt constituite din indemnizația pentru creșterea copilului și alocațiile fetelor.