Sociaal Centrum, Fundaţia Est Europa, Oradea - Roemenië.

"Lumina" Kleuterschool

De doelgroep van de kleuterschool zijn kinderen uit kansarme gezinnen, waar de ouders veelal in een weeshuis hebben gezeten of het gaat om kinderen uit Roma-gezinnen.

De kleuterschool is al vanaf februari 2001 open en is ook geaccrediteerd door de Roemeense Agentschap voor Kwaliteitszorg in het Onderwijs op school.

De kleuterschool heeft slechts één groep. Het is volledig gratis, er zijn voor de ouders of verzorgers van de kinderen geen kosten aan verbonden. De goederen en materialen die nodig zijn worden geleverd door de stichting, via sponsoring van particulieren en bedrijven.
De kinderen die komen naar de kleuterschool krijgen een gratis warme maaltijd, die wordt verzorgd door een catering bedrijf. Bij gelegenheid ontvangen deze kinderen ook kleding en schoenen en tevens een cadeau wanneer het Kerstfeest of Pasen wordt.
Aan het begin van het schooljaar, krijgen de kinderen de sportkleding en sportschoenen welke ze op school nodig hebben. Als we kunnen, helpen we kinderen ook als ze ziek worden en eventueel met de benodigde medicijnen.

Tevens worden ouders bijgestaan bij het verkrijgen of het voorbereiden van diverse documenten, zowel financieel als juridisch.

Het programma van de kleuterschool is vanaf 7:45 uur tot 13:00 uur.